Firma Adı İletişim Konum
DEV ÇELİK DEMİR HIRDAVAT SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
BÜSAN Özel Organize Sanayi Bölgesi KOSGEB Cad. No: 68 / Karatay / KONYA / TÜRKİYE
İletişim: +90 531 081 7848
Web: https://devcelik.com/
Salon: FUAYE
Stant: F30
Ürün Grupları
  • CELiK

Vasıflı çelik ticareti yapan 1983 yılında kurulmuş, 39 yıldır hizmetlerine özenle devam eden 3500 m2 kapalı alana kurulmuş bir firmadır. Otomotiv, yan sanayi ile makine imalat sanayiinde faaliyet gösteren firmalarla birlikte çelik satıcısı firmalarada çelik satışı yapmaktadır. Firmamızda vasıflı çelik konusunda markalaşmış asil çelik, cemtaş ve mke gibi firmaların satıcısı ve bayilikleri bulunmaktadır.

HİDROLİK BORULAR, HONLANMIŞ BORULAR, ÇELİK ÇEKME BORULARHİDROLİK BORULARI VE ŞAFT BORULARI
ÜRÜN AÇIKLAMASI:

Ürün ile ilgili açıklama bulunmamaktadır.

PİRİNÇ-BAKIR-ALUMİNYUM MAMULLERİPİRİNÇ-BAKIR-ALUMİNYUM
ÜRÜN AÇIKLAMASI:

Ürün ile ilgili açıklama bulunmamaktadır.

DELRİN-POLIAMID-FİBER-KESTAMİD-TEFLONPLASTİK MAMÜLLER
ÜRÜN AÇIKLAMASI:

DELRİN: Delrin çubuk ve delrin levhalar; mekanik dayanımı yüksek, sürtünme katsayısı düşük kaygan bir malzemedir. Yüksek sıcaklıklara dayanabilir. Darbelere karşı dayanımı ve sertlik özellikleri sayesinde delrin malzemeler, dişli yapımı ve sıkça sökülüp takılan günlük kullanım alanlarında sıkça tercih edilmektedir. Elektrik yalıtımı, kimyasal aşındırıcılara karşı dayanımı ve su emmez yapısı kullanım alanlarını oldukça genişletmektedir. Başlıca kullanılan sektörler; Otomotiv Makine endüstri Yedek Parça Sanayi Elektrik ve Elektronik Gıda Tekstil KESTAMİD: Döküm Polyamid veya Döküm Naylon adları ile de tanımlanır. Kestamid® üstün mekanik, fiziksel, kimyasal ve elektriksel özelliklerinden dolayı tüm sanayi kollarında çok kullanılan bir mühendislik plastiğidir. Alüminyum, bakır, bronz, çelik, fiber, pirinç ve diğer metallerin kullanıldığı birçok ortamda bu metallerin yerine üstün avantajlar sağlayarak kullanılır. Bu metallerden daha ucuz, daha hafif, daha dayanıklı ve daha uzun ömürlüdür. Kestamid® in standart rengi sarıdır. İstenildiği takdirde değişik renklerde ve natürel renkte üretilir. TEFLON: Teflon ısıya, kimyevi maddelere, neme, elektrik atlamasına, sürtünmeye dayanıklı bir polimerin ticari adıdır. Teflonun monomerinin kimyevi ismi tetrafluoroetilen (TFE) dir. Pont firmasından başka diğer firmalar tarafından da değişik isimlerde üretilmektedir. 1944 yılında piyasaya sürülen teflon, flor atomlarıyla doymuş uzun ve düz bir karbon zincirinden meydana gelmiş moleküler yapıya sahiptir. Karbon ve fluor atomları arasındaki çok kuvvetli kimyevi bağlar sebebiyle başka hiçbir polimerde bir arada bulunmayan üstün özelliklere sahiptir.

PASLANMAZ ÇELİKLER (303-304-420 VB.)PASLANMAZ ÇELİKLER
ÜRÜN AÇIKLAMASI:

Ürün ile ilgili açıklama bulunmamaktadır.

BOHLER (2080-2344-2379 VB.)SICAK-SOĞUK İŞ TAKIM ÇELİKLERİ
ÜRÜN AÇIKLAMASI:

Ürün ile ilgili açıklama bulunmamaktadır.

OTOMAT ÇELİĞİOTOMAT ÇELİKLERİ
ÜRÜN AÇIKLAMASI:

OTOMAT ÇELİĞİ NEDİR? Otomat çelikleri, genellikle hızlı talaş alma işleminde talaşların kırık çıkmasıyla, talaşlı imalat maliyetleri düşük çeliklerdir. Taşıdıkları kolay işlenebilirlik özelliklerinden dolayı, bu çelikler çok milli veya revolver torna tezgahlarında yapılan boyuna ve alın torlanama, diş açma, matkapla delme, raybalama gibi taşa kaldırma işlemlerine en uygun çelikler olarak tanımlanırlar. OTOMAT ÇELİKLERİNİN SINIFLANDIRILMASI Otomat çelikleri uygulanan ısıl işlemlere göre, Isıl işlem uygulanmayanlar (yumuşak otomat çelikleri) Isıl işlem uygulananlar Islah işlemi uygulananlar Sementasyon işlemi uygulananlar olmak üzere iki ana gruba ayrılırlar. OTOMAT ÇELİKLERİNE UYGULANAN İŞLEMLER - Talaş kaldırma gereği duyulmayan yüzeylerin hassas ölçü toleranslarında olması gerektiğinden, otomat çelikleri daha ziyade soğuk çekilmiş olarak kullanılır. - Bu arada, yaklaşık %0.120 kükürt ve düşük karbon ihtiva eden ve yarı otomat çeliği olarak adlandırılan çelikler, iyi bir işlenebilirlik özelliğinin yanısıra, sıcak ve soğuk dövme ve zımbalama parçalarının imalatında kullanılmaktadır. (örnek; somunlar) Yüksek kükürt ihtiva eden 9SMn28 kalitesi, sıcak dövme uygulamasında başarıyla kullanılmaktadır.

SEMENTASYON ÇELİĞİ (7131-8620-ASİL-İTHAL)SEMENTASYON ÇELİĞİ
ÜRÜN AÇIKLAMASI:

SEMANTASYON ÇELİĞİ NEDİR? Sementasyon çelikleri sert ve aşınmaya dayanıklı, çekirdekte ise daha yumuşak ve tok özelliklerin istendiği, değişken ve darbeli zorlamalara dayanıklı parçaların imalinde kullanılan, düşük karbonlu, alaşımsız veya alaşımlı çeliklerdir. Parçaya bu özelliklerin kazandırılması, çelik yüzeyine karbon emdirilmesi suretiyle olur. Sementasyon çelikleri, dişliler, miller, piston pimleri, zincir baklavaları, zincir dişlileri ve makaraları, diskler, kılavuz yatakları, rulmanlı yataklar, merdaneler, bir kısım ölçü ve kontrol aletleri, orta zorlamalı veya zorlamalı parçalar, soğuk şişirilerek veya fışkırtılarak (ekstürüsyon) şekillendirilen parçalar, kesici takımlar gibi parçaların imalinde kullanılırlar. SEMANTASYON İŞLEMİ Sementasyon işlemi, yüzey sertleşme metodlarından birisi olup, en eski ve en yaygın olarak kullanılanıdır. Esas itibariyle, düşük karbonlu çelik parçasının yüzeyine, karbon emdirilmesi işlemidir. Karbon emdirilmesi işlemi, çelik parçasının karbon monoksit (CO) ihtiva eden bir ortamda, ostenit faz sıcaklığına kadar ısıtılmasıyla, gaz-metal reaksiyonu o sonucu oluşur. Genellikle 850-950 C arasında bir sıcaklık kullanılırki, bu sıcaklığa SEMENTASYON SICAKLIĞI adı verilir.

ISLAH ÇELİKLERİISLAH ÇELİKLERİ
ÜRÜN AÇIKLAMASI:

ISLAH ÇELİĞİ NEDİR? Islah çelikleri, kimyasal bileşimleri özellikle karbon miktarı bakımından, sertleştirilmeye elverişli olan ve ıslah işlemi sonunda belirli bir çekme dayanımında yüksek tokluk özelliği gösteren, alaşımsız ve alaşımlı makina imalat çelikleridir. Islah işlemi, sonuçta çelik parçaya yüksek tokluk özelliğinin kazandırılacağı önce bir sertleşme ve arkasından menevişleme işlemlerinin bütünü olarak tarif edilir. Islah çelikleri, ıslah işlemi sonunda kazandıkları üstün mekanik özelliklerinden dolayı, çeşitli makina ve motor parçaları, dövme parçalar, çeşitli cıvata, somun ve sapmalar, krank milleri, akslar, kumanda ve tahrik parçaları, piston kolları, çeşitli miller, dişliler gibi parçaların imalinde olmak üzere geniş bir alanda kullanılırlar. Bu sebepten, ıslah çelikleri inşaat ve alaşımsız çeliklerden sonra, en yüksek oranda üretilen ve kullanılan çelik türüdür. Uygun ıslah çeliğinin seçimi ve doğru ıslah işleminin uygulanması çok dikkat ve tecrübeyi gerektirir. Islah işleminin iyi sonuç vermesi (istenilen tokluk veya sertlik değerine ulaşılması), kullanılan çeliğin içyapı temizliği ile yakından ilgilidir. İçyapı temizliği, sıvı çeliğin bünyesinde erimiş halde bulunan gazlardan (hidrojen, oksijen ve azot) arındırılması ve oksit., sülfür inkluzyonlarından temizlenmesi işlemidir. ISLAH İŞLEMİ Islah işlemi, sertleştirme ve bunu takip eden menevişleme işlemi olarak tarif edilmiştir. Aşağıda, çelikler için, sertleşme ve menevişleme işlemleri genel olarak ayrı ayrı açıklanmıştır.

KARBON ÇELİKLERİ (SICAK VE SOĞUK ÇEKİM-SICAK VE SOĞUK LAMA,KARE,ALTIKÖŞE)KARBON ÇELİKLERİ
ÜRÜN AÇIKLAMASI:

Çeliğin temel alaşım elementi olan karbon, çeliğin sertlik ve dayanım özelliklerini etkilemektedir. Genelde, %0.4 ile %1.5 arasında karbon elementi içerir. Artan karbon miktarı sertliği belli bir ölçüde yükseltirken, çeliğin kaynak edilebilirliğini düşürür. Kullanım alanlarına örnek olarak makine imalatı, miller, dişli çarklar, civata ve somun verilebilir. Yüksek karbonlu çelikleri, ıslah edilebilir olmalarından dolayı Islah Çelikleri grubunda da yer alırlar. Karbon Çelikleri Bulundurdukları karbon miktarına göre 3 sınıfa ayrılır. Düşük karbonlu karbon çelikleri: %0,20 ye kadar karbon içeren karbon çelikleridir. Yapısında az karbon olduğundan yumuşak çelikler olarak adlandırılabilirler. Akma ve çekme dayançları düşükken, süneklilik ve tokluk gibi özellikleri yüksektir. Sertleşebilirlik özellikleri düşüktür. Orta karbonlu karbon çelikleri: %0,20-0.60 arasında karbon içeren karbon çelikleridir. Orta seviyede akma - çekme dayancı, süneklilik ve tokluk gibi özelliklere sahiptirler. Orta seviyede karbon içerdikleri için yeterli seviyede sertleşebilirlik özellikleri vardır. Yüksek karbonlu karbon çelikleri: %0.60 dan fazla karbon içeren karbon çelikleridir. Yüksek akma - çekme dayancı ve düşük süneklilik ve tokluğa sahiptirler. Sertleştirilebilirlik özellikleri oldukça yüksektir. Maksimum karbon miktarları genelde %1,2-1,4 tür.

TAŞLANMIŞ MİL-KROM KAPLI MİL-TRANSMISYON MİLLERİTAŞLANMIŞ MİL-KROM KAPLI MİL-TRANSMISYON MİLLERİ
ÜRÜN AÇIKLAMASI:

KROM KAPLI MİL: Özellikle Hidrolik-Pnömatik silindir uygulamalarında yer alan krom kaplı miller indüksiyonla sertleştirilmiş mükemmel yüzey ve optimum korozyon direncine sahip, yüksek darbe dayanımını sağlayan ekstra sertleştirilmiş ve normalize edilmiş çelikten oluşmaktadır. TRANSMISYON MILI: Transmisyon mili, yuvarlak kesitli ve farklı çaplarda, paslanmaz çelikten, soğuk çekme yöntemiyle üretilen karbon çelikleridir. s235jr (st37-2) , s275jr (st44-2) ve s355j0 (st52-3) gibi kalitelerde bulunabilir. Oda sıcaklığında kalıptan geçirilerek şekillendirme işlemi yapılan çeliklere transmisyon çeliği ya da soğuk çekme çeliği denilmektedir. Soğuk çekme işlemiyle ısıl işleme gerek kalmadan malzemenin akma ve çekme dayanımının arttırılması hedeflenmektedir. Sıcak haddelenmiş çelik sac malzemelerin inceltilerek mekanik özelliklerinin geliştirilmesi için çekme yerine oda sıcaklığında haddeleme uygulanır, bu tür malzemelere soğuk haddelenmiş çelik denir. Transmisyon çelikleri düşük karbon içerdikleri için kaynak kabiliyetleri yüksektir, bu özelliğinden dolayı kaynak gerektiren makine, otomotiv, transmisyon mili gibi birçok parçada tercih edilmektedir. Bazı uygulamalar için sıcak haddelenmiş çelik çubukların mekanik özellikleri ve yüzey durumları uygun olmamaktadır. Bu gibi durumlara uygun olarak daha önceden sıcak haddelenmiş çelik çubuklara soğuk işlemler uygulanarak özellikleri iyileştirilmiş, soğuk haddelenmiş çelik çubuklar üretilir.

Firmanın kayıtlı temsilcilik bilgisi bulunmamaktadır.

Firmanın kayıtlı marka bilgisi bulunmamaktadır.